Zilele Sfântu Gheorghe 2016
16 - 24 APRILIE
22.04.2016:
Orbán Barra Gábor se pregăteşte pentru un nou record


Orbán Barra Gábor vrea să stabilească, sâmbătă, un nou record mondial, sportivul din Sfântu Gheorghe şi-a propus să sară de 555 de ori pe roata din spate a bicicletei, pentru a marca simbolic cei 555 de ani de la prima atestare documentară ca oraş a localităţii. Pentru a doborî recordul mondial ar fi de ajuns 496 de sărituri.

În urmă cu doi ani sportivul de trial bike, Orbán Barra Gábor a doborât cu bicicleta două recorduri mondiale Guinness cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe: el a mers cu spatele 27,58 metri, iar apoi a sărit de 309 ori pe o singură roată. Orbán Barra Gábor susţine că în ultimii doi s-a antrenat foarte mult pentru concursuri, însă mai puţin a exersat săritura pe o roată. Cu toate acestea el se simte pregătit atât din punct de vedere fizic, cât şi mental pentru a stabili un nou record. El a povestit că după  300 de sărituri încep să apare crampele, durerile musculare, şi atunci este momentul critic când îl ajută foarte mult încurajarea publicului.

Încercarea lui Orbán Barra Gábor de a obţine un nou record mondial cu bicicletă trial va avea loc sâmbătă începând cu ora 18.40, pe scena principală.

<< articolul anteriorînapoi la prima pagină articolul următor >>
Afişare pagină: 321
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2016