Zilele Sfântu Gheorghe 2016
16 - 24 APRILIE
22.04.2016:
S-a deschis târgul Zilelor Sfântu Gheorghe – Piaţa este a noastră!


Daca primele cinci zile ale săptămânii au fost au fost consacrate exclusiv artei şi culturii, de vineri la prânz, când s-a deschis oficial târgul Zilelor Sfântu Gheorghe, s-a dat startul şi la festival, precum şi la cavalcada de concerte, cu genuri muzicale dintre cele mai diverse. Deschiderea festivă a târgului Zilelor Sfântu Gheorghe a avut loc la pavilionul muzical din Parcul Elisabeta, buna dispoziţie fiind asigurată de Fanfara de Tineret Kováts András din Reci.

„Suntem iarăşi în aprilie, la sfârşitul acestei luni, şi dacă spunem 24 aprilie, atunci toată lumea din oraş, dar nu numai, spune Zilele Sfântu Gheorghe.  În anul 1992, când am început să ne gândim la aceste manifestări, domnul Kónya Ádám ne-a propus ca să reedităm, să reluăm şirul târgurilor de Sfântu Gheorghe de la începutul secolului trecut. Noi am preluat ideea şi de 25 de ani tot o organizăm şi deschidem acest târg”, a spus managerul orașului, Czimbalmos-Kozma Csaba în discursul susținut la festivitatea de deschidere.

În decursul anilor organizatorii au transformat de mai multe ori forma, ori conţinutul, dar Czimbalmos-Kozma  speră că până la urmă au reuşit să găsească „o formă şi un conţinut acceptabil pentru acest târg”.

„Aş spune numai câteva vorbe al domnului primar Antal Árpád, rostite în 2013 la inaugurarea târgului de atunci: Piaţa este a noastră! Hai Sfântu Gheorghe! Hai Secuimea!”, şi-a încheiat discursul managerul oraşului.

<< articolul anteriorînapoi la prima pagină articolul următor >>
Afişare pagină: 492
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2016