Zilele Sfântu Gheorghe 2016
16 - 24 APRILIE
23.04.2016:
Orbán Barra Gábor a stabilit un nou record mondial


Orbán Barra Gábor a stabilit, sâmbătă, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, un nou record mondial la săritura pe o singură roată cu bicicleta, după ce a repetat mișcarea de 561 de ori. Iniţial el şi-a propus să sară de 555 de ori, pentru a marca simbolic cei 555 de ani de la prima atestare documentară ca oraş a localităţii.

Cu această performanţă sportivul de trial bike din Sfântu Gheorghe a reuşit să depăşească cu 66 recordul deţinut de un italian, care a sărit anul trecut de 495 de ori. Pe scena principală au fost prezenţi, în calitate de martori, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tischler Ferenc, un notar public, precum și secretarul general al Federației Române de Ciclism, Traian Goga. Procesul verbal şi înregistrarea video va fi trimisă în următoarele zile către Guinness Book în vederea omologării. „Mă dor mâinile, dar acest lucru acum nu mai contează, sunt foarte fericit. La un moment dat, la 430- 450 de sărituri, am simțit că nu mai pot, dar cu sprijinul publicului am reuşit să depăşesc acest moment critic şi să fac recordul”, a spus Orbán Barra.

În urmă cu doi ani sportivul covăsnean a doborât cu bicicleta două recorduri mondiale Guinness cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe: el a mers cu spatele 27,58 metri, iar apoi a sărit de 309 ori pe o singură roată.

<< articolul anteriorînapoi la prima pagină articolul următor >>
Afişare pagină: 341
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2016