Zilele Sfântu Gheorghe 2016
16 - 24 APRILIE
24.04.2016:
Premiul „Pro Urbe” conferit tenorului Szilágyi Zsolt şi post-mortem fostului primar Albert Álmos


Au fost decernate, duminică, în Sala Albastră a Bibliotecii Județene „Bod Péter”, premiile „Pro Urbe”, acordate de Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe în fiecare an în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. Premiul „Pro Urbe” a fost conferit în acest an tenorului Szilágyi Zsolt şi post-mortem fostului primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Albert Álmos.

Titlul „Pro Urbe” se acordă anual persoanelor trecute de 70 de ani care au contribuit la dezvoltarea municipiului Sfântu Gheorghe, la promovarea imaginii şi la ridicarea prestigiului acestuia, „fără bani şi aplauze”.

În persoana lui Szilágyi Zsolt am cunoscut un artist, un organizator neobosit. În loc de o carieră naţională sau chiar europeană, el a ales să fie făuritorul unor realizări artistice de renume mondială, şi de o calitate excepţională chiar aici, în Sfântu Gheorghe. Oraşul, cu aspiraţii regionale şi chiar europene pentru a deveni capitala culturală, nu poate decât să-i mulţumească cu recunoaştere pentru curajul avut, a spus jurnalistul Ferencz Csaba. El a adăugat, Szilágyi Zsolt ştia dintotdeauna ce este valoarea adevărată, care este menirea artistului, devenind o adevărată instituţie a interpretării artistice, sufletul celui mai cunoscut şi recunoscut cor al regiunii, Vox Humana, mentorul muzical al generaţiilor următoare.

Albert Álmos, primul primar liber ales după Revoluţie, a slujit comunitatea şi oraşul Sfântu Gheorghe vreme de 16 ani. Sub conducerea lui, oraşul Sfântu Gheorghe s-a dezvoltat substanţial. Printre cele mai importante realizări se numără redobândirea şi restaurarea Casei cu Arcade, lansarea programului de reabilitare termică şi a construirii de noi locuinţe, construirea Sălii Sporturilor din strada Vânătorilor, respectiv modernizarea pistei de alergare în aer liber. Tot în timpul exercitării mandatului s-a modernizat parcul central, au fost fondate societăţile comerciale de utilitate publică, a fost achiziţionat pentru Municipiu FERMA şi blocurile de locuinţe situate în Câmpul Frumos, a notat managerul oraşului, Czimbalmos Kozma Csaba.

Titlul Pro Urbe a fost iniţiat în 1997 şi este considerat a fi una dintre cele mai înalte distincţii pe care municipalitatea din Sfântu Gheorghe le acordă anual cu ocazia Zilelor Oraşului.

<< articolul anteriorînapoi la prima pagină articolul următor >>
Afişare pagină: 674
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2016