Zilele Sfântu Gheorghe 2016
16 - 24 APRILIE
Ştiri
S-a lăsat cortina
25.04.2016: S-a lăsat cortina

Deşi mulţi au aşteptat, primarul Antal Árpád nu s-a adresat mulţimii la închiderea celei de a 25-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe din cel puţin patru motive. Pe deoparte a considerat cu nu ar fi fair din partea lui după ce, din motive neimputabile lui, nu a participat la organizare. În al doilea rând nu a ieşit pe scenă nici datorită faptului că, campania electorală este foarte aproape şi el a anunţat deja că va candida pentru un nou mandat. 


Luiza Zan & Snaps Vocal-Band – interviu
25.04.2016: Luiza Zan & Snaps Vocal-Band – interviu

Astăzi am avut ocazia de a asculta un concert minunat. Luiza Zan și Snaps Vocal-Band au umplut scena principală cu simfonia dintre notele muzicale și zâmbetele spectatorilor. Am avut ocazia de vorbi cu acești artiști nemaipomeniți și să le pun câteva întrebări.


TOMBOLA ZILELE SFÂNTU GHEORGHE 2016
25.04.2016: TOMBOLA ZILELE SFÂNTU GHEORGHE 2016

Extragerea numerelor câștigătoare ale tombolei Zilelor Sfântu Gheorghe 2016 a avut loc înainte de concertul de încheiere a evenimentului. Premiile se pot revendica prin prezentarea caietului de programe la Biroul de Imagine din cadrul Primăriei Municipiului Sf. Gheorghe până la data de 4 mai 2016 (1 Decembrie 1918, nr. 6.). Posesorii caietelor care conțin numerele suplimentare pot alege, în ordinea prezentării lor, dintre premiile rămase după data de 4 mai 2016.


Premiul  „Pro Urbe” conferit tenorului Szilágyi Zsolt şi post-mortem fostului primar Albert Álmos
24.04.2016: Premiul „Pro Urbe” conferit tenorului Szilágyi Zsolt şi post-mortem fostului primar Albert Álmos

Au fost decernate, duminică, în Sala Albastră a Bibliotecii Județene „Bod Péter”, premiile „Pro Urbe”, acordate de Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe în fiecare an în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. Premiul „Pro Urbe” a fost conferit în acest an tenorului Szilágyi Zsolt şi post-mortem fostului primar al municipiului Sfântu Gheorghe, Albert Álmos.


Orbán Barra Gábor a stabilit un nou record mondial
23.04.2016: Orbán Barra Gábor a stabilit un nou record mondial

Orbán Barra Gábor a stabilit, sâmbătă, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, un nou record mondial la săritura pe o singură roată cu bicicleta, după ce a repetat mișcarea de 561 de ori. Iniţial el şi-a propus să sară de 555 de ori, pentru a marca simbolic cei 555 de ani de la prima atestare documentară ca oraş a localităţii.


Trupa Vunk, pentru prima dată în Sfântu Gheorghe
23.04.2016: Trupa Vunk, pentru prima dată în Sfântu Gheorghe

Trupa Vunk a susţinut vineri seara un concert de sărbătoare în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, fiind prima lor întâlnire cu publicul covăsnean. Membrii formaţiei au poposit şi la Curtea Tinerilor pentru discuții și autografe.


S-a deschis târgul Zilelor Sfântu Gheorghe – Piaţa este a noastră!
22.04.2016: S-a deschis târgul Zilelor Sfântu Gheorghe – Piaţa este a noastră!

Daca primele cinci zile ale săptămânii au fost au fost consacrate exclusiv artei şi culturii, de vineri la prânz, când s-a deschis oficial târgul Zilelor Sfântu Gheorghe, s-a dat startul şi la festival, precum şi la cavalcada de concerte, cu genuri muzicale dintre cele mai diverse. Deschiderea festivă a târgului Zilelor Sfântu Gheorghe a avut loc la pavilionul muzical din Parcul Elisabeta, buna dispoziţie fiind asigurată de Fanfara de Tineret Kováts András din Reci.


Orbán Barra Gábor se pregăteşte pentru un nou record
22.04.2016: Orbán Barra Gábor se pregăteşte pentru un nou record

Orbán Barra Gábor vrea să stabilească, sâmbătă, un nou record mondial, sportivul din Sfântu Gheorghe şi-a propus să sară de 555 de ori pe roata din spate a bicicletei, pentru a marca simbolic cei 555 de ani de la prima atestare documentară ca oraş a localităţii. Pentru a doborî recordul mondial ar fi de ajuns 496 de sărituri.


Întâlnire cu Lucian Dan Teodorovici
21.04.2016: Întâlnire cu Lucian Dan Teodorovici

Nu îşi caută teme în funcţie de un interes care există pe piaţă, sau cât de însemnate sau mai puţin însemnate sunt personajele, a declarat, miercuri seară, Lucian Dan Teodorovici, la o întâlnire cu cititorii din Sfântu Gheorghe. Scriitorul a vorbit despre cartea „Matei Brunul”, iar la sfârşit a citit şi un fragment din volum.


Cupluri de aur şi diamant sărbătorite la Zilele Sfântu Gheorghe
19.04.2016: Cupluri de aur şi diamant sărbătorite la Zilele Sfântu Gheorghe

32 de cupluri din Sfântu Gheorghe care aniversează în acest an nunta de aur sau diamant au fost sărbătorite marţi, în cadrul unei ceremonii organizate la Casa Căsătoriilor, fiind cel mai emoționant moment al Zilelor Sfântu Gheorghe. Sărbătoriţii au primit diplome şi buchete de flori din partea viceprimarilor Sztakics Eva şi Tischler Ferenc.


În spatele scenei – Zilele Sfântu Gheorghe
19.04.2016: În spatele scenei – Zilele Sfântu Gheorghe

Cu ocazia aniversării a celei de a 25-a zi de naștere, Zilele Sfântu Gheorghe pregătește un eveniment special. Miercuri, 20 aprilie, de la ora 17.00 în bufetul teatrului Tamasi Aron va avea loc o dezbatere intitulată ”În spatele scenei” în cadrul căreia publicul va avea posibilitatea de a se întâlni cu organizatorii celor 25 de ediții ale Zilelor Sfântu Gheorghe, de a asculta povești din culisele evenimentului.


Restricționarea traficului pe durata Zilelor Sfântu Gheorghe
18.04.2016: Restricționarea traficului pe durata Zilelor Sfântu Gheorghe

Limitările de circulaţie cu ocazia evenimentelor prilejuite de Zilele Sfântu Gheorghe se vor întroduce în două etape.


STRADA NOASTRĂ – Strada oraşelor şi judeţelor înfrăţite
14.04.2016: STRADA NOASTRĂ – Strada oraşelor şi judeţelor înfrăţite

Judeţele şi oraşele înfrăţite se întâlnesc în Strada noastră, având intenţia de a lega relaţii mai strânse, şi de a arăta imaginea prietenoasă a acestor legături umane. Zilele oraşului oferă o ocazie extraordinară consolidării legăturilor pe care le au municipiul Sfântu Gheorghe şi judeţul Covasna cu oraşele şi judeţele înfrăţite, aprofundării legăturilor politice, cât şi prezentării ofertelor culturale, de divertisment şi turistice.


Jazz şi blues la Zilele Sfântu Gheorghe
12.04.2016: Jazz şi blues la Zilele Sfântu Gheorghe

Asociaţia Culturală şi de Tineret MUKKK organizează şi în acest an Clubul Jazz şi Blues de Zilele Sfântu Gheorghe. Concertele vor avea loc în perioada 19-21 aprilie la Barul Di Stefano al Restaurantului Parc.


Teatru la Zilele Sfântu Gheorghe
12.04.2016: Teatru la Zilele Sfântu Gheorghe

În cadrul Săptămânii Culturale ale Zilelor Sfântu Gheorghe sunt mai multe spectacole de teatru valoroase, printre care şi cele în limba română, sau subtitrate în limba română. La toate aceste spectacole biletele costă 25 de lei şi au fost puse în vânzare la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, dar se pot procura şi online de pe site-ul www.biletmaster.ro. 


Târgul Zilelor Sfântu Gheorghe
03.04.2016: Târgul Zilelor Sfântu Gheorghe

De luni, 4 aprilie se pot depune ofertele pentru participarea la Târgul organizat în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. Sunt şapte tipuri de mărfuri şi servicii care fac parte din această categorie. De asemenea se depun ofertele pentru instalarea de miniparcuri de distracţie pentru copii. Standurile de alimentaţie publică şi cele care comercializează alcool nu fac parte din această categorie.


Echipa organizatoare a Zilelor Sfântu Gheorghe caută practicanţi
21.03.2016: Echipa organizatoare a Zilelor Sfântu Gheorghe caută practicanţi

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează şi anul acesta Zilele Sfântu Gheorghe – unul din cele mai mari evenimente culturale şi artistice din Bazinul Carpatic. Evenimentul va  avea loc în perioada 16-24 aprilie. Echipa organizatoare a festivalului Zilele Sfântu Gheorghe, şi în acest an, doreşte să-şi lărgească echipa biroului de organizare, iar pentru acest lucru aşteptăm tineri care cunosc viaţa culturală, lumea teatrală şi muzicală, şi care ar dori să participe la organizare alături de o echipă dinamică. 


S-au tras la sorţi biletele de tombolă
05.05.2015: S-au tras la sorţi biletele de tombolă

    Premiile Zilelor Sfântu Gheorghe pot fi ridicate până la data de 15 mai, de la Biroul de Imagine al Primăriei, cu caietul program care conţine numărul câştigător. La tragerea la sorţi din data de 3 mai, au fost extrase şi 3 numere de rezervă, astfel că, dacă una din excursii rămâne fără gazdă, după expirarea datei limită de ridicare a premiilor, proprietarii numerelor rezervă, în ordinea sosirii, pot alege din premiile rămase.
  [1]   [ 2 ]  
© - Zilele Sfântu Gheorghe 2016